İSTANBUL / BAKIRKÖY - Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Ock

LBU İklim Değişikliği  Kapsamında yaptığımız pano, afiş, broşür çalışmaları.

Ock

Okulumuz masa tenisi takımı ilçemizde 3. olmuştur.Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Geleneksel 9. sınıf veli kahvaltımız yapıldı.Her yıl olduğu gibi bu yılda oldukça keyifli bir etkinlik oldu.

Ara

20-27 Aralık Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında okulumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kürşat Arzuoğlu, Muhtarımız ve ilçe siyasi parti başkanlarının katılımıyla  , Şairimizi geriye bıraktığı  eşsiz eserleriyle andık.

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl!

Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celâl?

Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl,

Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.

Mehmet Akif ERSOY

Ara

Okulumuz Tarih Öğretmeni Pamuk Namazcı 'nın düzenlediği Canlı Tarih Müzesi ,Hisarart Müzesine gezi düzenlenmiştir.

Ara

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı ACAL 9. sınıflar Geleneksel Rozet törenimiz yapıldı.Başta Rehber Öğretmenimz Nilüfer Altun olmak üzere emeği geçen öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

16-17 Aralık tarihlerinde okulumuzda düzenlenen ve öğrencilerimizin İngilizce sunum becerilerini geliştirmelerini hedeflediğimiz MOCK Debate(İngilizce münazara) etkinliğinde İngilizce Öğretmenlerimiz  Göksevi Kesik ve Deniz Gürsakal’a , görevli olan ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

ACAL olarak her yıl 9. sınıf velilerimizle düzenlediğimiz  kahvaltımız 7 Ocak Pazar günü saat:10:00'da, İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde /İdeal Salonda yapılacaktır.

Ara

03/12/2023 tarihinde 2023-2024 Eğitim -Öğretim  Yınılın İlk veli toplantısını gerçekleştirdir.Katılımları için tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

ACAL, Tarihi Yarım Ada Gezisi düzenlendi.İlk grup öğrencilerimizden fotoğraf kareleri.

Kas

Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri olarak Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; bilimin ışığında; aydınlık bir gelecek için; sanatta, kültürde, bilimde ve her alanda ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak adına, öğrencilerimizle el ele, her zaman ve her yer ve her zorlu koşulda eğitim aşkımız hiç sönmeyecek… Tüm öğretmenlerimizin bu güzel günü kutlu olsun.

Haz

Sabancı Vakfı, MEB Öğretmen yetiştirme genel müdürlüğü ve British Council kapsamında yürütülen Mesleki Gelişim Toplulukları Birlikte İngilizce Projesi dijital araçlarla İngilizce  Kelime öğretimi hakkında,  ilçemizdeki İngilizce öğretmenlerine eğitim yürütücüsü olan Göksevi Kesik tarafından 4. PDC semineri verilmiştir. Bu kapsamda çeşitli web2 araçları tanıtılmış, grup çalışmaları ve kelime öğretimi ile ilgili etkinlikler düzenlenmiştir. Önümüzdeki sene de okulumuzda PDC faaliyeti devam edecektir.

Haz